lydnadshundar

Senaste inläggen

Av Jenny Eriksson - 20 november 2011 18:46

Helgen har helt och fullt handlat om hundträning. Igår gick vi upp i den tidiga ottan för att åka till inomhushallen i Kungsör. Det var andra tillfället på Annes och Lottas tävlingsträningskurs, och upplägget var 15 minuters enskild träning på förmiddagen och 15 minuter på eftermiddagen. På förmiddagen filmades alla, och idag samlades vi i Annes lokal för att titta på filmerna, analysera och diskutera. Läskigt, nyttigt och givande! 


Som så många andra hade jag med mig egen kamera för att kunna filma allt. Snälla Sandra med Jade filmade mina och Nikes två pass. Efter det första kurstillfället för ett par veckor sedan var jag oerhört missnöjd med mig själv, med mitt upplägg på träningen och hur jag hanterade situationen. Den här gången kändes mina upplägg mycket bättre, jag hade tänkt igenom träningen på ett helt annat sätt och inställningen var annorlunda. Både Nike och jag kunde lämna planen nöjda och stärkta   
Nästa helg ska vi gå en tävlingspsykologikurs för Niina, det ska bli riktigt spännande!


Ha det gott!

ANNONS
Av Jenny Eriksson - 13 november 2011 18:25

Tävlade idag på Haninge BK, vår hemmaklubb. Den senaste tiden har vi jobbat mycket med ff och vittringen, och det kunde jag med glädje både se och känna gett resultat! Med en nia på ff och en tia på vittringen kunde jag inte vara annat än nöjd.


Dessutom fungerade alla skiften på gå-runt-rutan, även om Nike tyckte att det var en aning kallt att ligga ner, och inte hade hela tyngden ner i backen. Denna ruta har jäckat oss genom nästan alla våra elittävlingar, så även om den inte var hundra idag kändes det som att vi var på rätt väg.


Den vanliga rutan nollade vi, eller snarare, JAG nollade rutan... Jag ställde Nike på tok för sent med tanke på hennes fart, och hon var långt bakom när hon stannade. Sedan fick jag använda måååånga dk:n för att få in henne i rutan... Den är jag inte orolig för, dock.


Det jag var mest missnöjd med var konskicket till app diren. Vanligtvis är den inte lika bra som till rutans kon, men idag var den fruktansvärt långsam! Hon stannade självmant utanför ringen, varpå jag fick lägga på ytterligare ett framkommando, och DÅ kom farten! Jaja, själva dirigeringen var fin, med bra fart och bra båge. 


Vi avslutade härligt, med tia på hopp-apporten och vittringen, och sedan en nia på fjärren. Hon rörde inte en tass, men domaren tyckte att skiftena var något sega. 


Poäng:

sitt i grupp: 10

platsliggning: 8 (nosar, dk upp)

ff: 9 (segt sätt, snett sätt)

gå-runt-rutan: 8 (ligger inte helt)

inkallning: 9 (ligger inte helt)

rutan: 0

app dir: 7 (tempo, dk, tugg)

hopp-apport: 10

vittring: 10

fjärr: 9 (ngt segt)


Över lag är jag ganska nöjd. Känslan var helt okej, men jag saknade den extra gnistan. På lördag är det dags för tävlingsträning i Kungsör, och i och med den här tävlingen har jag fått idéer om vad jag ska fokusera på där och då.


Det roligaste idag var dock min jobbarkompis och träningskompis Maggans tävlingsdebut med sin årsgamla tollare Asta. De gick ut och vann klass I (en stor klassmed 17 ekipage) med fina 185,5 poäng! Jättegrattis till er, det var ni verkligen värda! Nu är det full fart mot tvåan!!


 Ha det gott!  

ANNONS
Av Jenny Eriksson - 31 oktober 2011 22:15

Efter att gårdagens tävlingsträning fått mig att på allvar fundera över om det verkligen är hundar jag ska ägna mig åt, eller om jag ska gå över till guldfiskar, kändes dagens träning absolut som en riktning i hundarnas tecken. Tack och lov för fina träningskompisar som man kan skratta tillsammans med! Det blev många spännande diskussioner, och träningen tog en liten ny vändning. Nu ska vi bara strukturera upp oss en aning, bestämma exakt vad vi vill ha och sedan bara köra på det. Lätt som en plätt!  


"Är det verkligen i den här riktningen vi ska?"   

Av Jenny Eriksson - 29 oktober 2011 17:53

Här kommer resten av vår minitävling på talanglägret. I morgon väntar en träningstävling för stora N, så i kväll ska jag sätta mig ner och skriva en plan    

Av Jenny Eriksson - 28 oktober 2011 22:13

Det har redan gått en vecka sedan talanglägret, men jag har inte haft energi att skriva en rad. Det är mycket just nu, och jag hinner inte med! I helgen väntar två heldagar med hundträning, först med valpkurs för Ayla på lördagen, och sedan tävlingsträning med Nike på söndagen. Allt väldigt roligt och givande, men också krävande. Som tur är är det lov för eleverna nästa vecka, och nästan som halv semester för oss lärare.   


Talanglägret var hur som helst intressant, med många nya tankar och en hel del att fundera på. Jag har redan bestämt mig för att testa ett nytt konskick för dirigeringsapporteringen, och i veckan har vi på allvar satt igång träningen. Det kan nog bli riktigt bra tillslut!


Minitävlingen på söndagsförmiddagen kändes riktigt bra! Nike var med mig hela tiden, och det visar att vår attitydsträning har gett resultat. Skönt att se skillnaden inte bara hemma, utan även där det faktiskt krävs lite extra. Nu ser jag verkligen fram emot vår nästa tävling, det blir på sätt och vis elddopet.   


En liten film blev det på ff, det jag var mest nöjd med under "tävlingen". Tyvärr blev minneskortet fullt, och snälla Johanna fick hastigt byta till sitt. Får se om resten av programmet kan läggas ut snart.Nu måste vi nanna kudden, så att vi är alerta inför morgondagen!


Ha det gott!

Av Jenny Eriksson - 16 oktober 2011 21:07

Gårdagens tävling i Borlänge skapade nya tankenötter att knäcka. Visserligen ytterligare ett förstapris, och en hel del tior, men också en nollad vittring och ännu ett missat skifte i dumrutan. Tillsammans med kloka coachen Johanna och bästa tränaren Anne kom jag fram till en fortsatt tanke i min träning. Redan idag kunde vi testa den, och jag tyckte mig kunna se att den gav resultat direkt! Jag kände tydligt på tävlingen att Nike lämnar över mycket av ansvaret till mig, medan hon ägnar sig åt annat, titta på fåglar i luften, granskar domaren eller lyssna till löven som prasslar, vad vet jag. Och jag har tagit på mig ansvaret med hull och hår... Men nu är det slut med det! Vill Nike vara med och träna, få göra det hon älskar nästan mest här i livet, gäller det att hon är uppmärksam och engagerad, annars blir det rött kort och utvisning! Jag måste vara superkonsekvent med det här, inte släppa igenom den minsta nonchalans, för det ger verkligen resultat. Att inte få vara med är nog det värsta straffet Nike kan få! Jag måste också belöna upp transporterna mellan momenten. Det har vi jobbat mycket med förut, men tappat den sista tiden. Dumt att glömma bort sådana viktiga delar i träningen.


Nästa tävling är om knappt en månad, om inte Nike börjar löpa till dess vill säga, och då ska det bli intressant att se om träningen gett resultat.


Tack snälla Johanna för boende, coachning på tävlingen och pepp på träningen!


Av Jenny Eriksson - 12 oktober 2011 21:43

Att simma mina dårer är friskvård både för dem och för mig!   Det är så härligt att se hur de använder sin fysik på allra bästa sätt, hur musklerna får sig en genomkörare samtidigt som hjärtat får sin träning. Att man sedan blir både blöt och yr av att gå runt bassängen ungefär tusen gånger spelar ingen som helst roll! 


 


 


Ha det gott!
Av Jenny Eriksson - 9 oktober 2011 17:54

Har haft en härlig dag med hundträning tillsammans med Maggan. 


  Fint ff!

   Jaa! Belöning!


 Full fart i inkallningen


  Ayla kan också gå fint ff  

   Typiskt retrieverhopp  

    Kan apportera, både trä...

   ... och metall.

   Belöningsbollen!

           

En härlig dag med härliga aktiviteter  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se