lydnadshundar

Senaste inläggen

Av Jenny Eriksson - 8 januari 2012 21:29

50-årsfest i Täby  


       Hundträning  


                 I morgon börjar vårterminen, och livet återgår till sina vanliga gängor, med jobb på dagen och hundträning på kvällen. Men det är bara några veckor till sportlovet   


Ha det gott!

ANNONS
Av Jenny Eriksson - 6 januari 2012 15:22

Gårdagskvällen ägnades åt att brain-storma, samla ihop, formulera och skriva ner de mål och planer jag har för mig och hundarna det här året. Det gick åt mycket papper, pennan var nära på att ge upp, men tillslut kände jag mig nöjd med mina tankar och upplägg. Utvärdering om ett par månader...
Ha det gott!  

ANNONS
Av Jenny Eriksson - 4 januari 2012 18:17

Efter gårdagens sammanfattning av 2011 började förstås tankarna snurra om vad jag önskar av 2012. Vad har jag för mål? Resultatmål? Uppgiftsmål? Hur högt vågar jag lägga ribban? Allt är inte klart för mig än, men några mål har jag ändå kommit fram till. Som ni kommer att upptäcka blandar jag friskt mellan stora och vad som kan verka mindre mål, men dessa är på sina egna sätt enorma för mig   Nike


Ta SM-poäng så vi kan vara med i Borlänge i juni

Delta på rankingtävlingarna och skrapa ihop lite poäng

Kunna njuta av att gå ff på tävling

Få till snygga uppsättanden efter platsliggningen

Ta ett pris i ökl på b-prov


      Ayla


Tävlingsdebutera i lydnaden under våren

Få en trygghet på tävlingsplanen

Bli uppflyttade till klass elit innan året är slut

Starta nkl på b-prov, med pris

Bibehålla träningsglädjen, nyfikenheten, spontaniteten och stabiliteten


 Dina


Glädje i freestyleträningen

Få till ett snyggt (kort) freestyleprogram

Stabilitet i vardagen

Minska manin


 Jag själv  


Mer struktur i träningen ("Glömmer" gärna lite jobbigare delar...)

Tro på mig och mina fina  

 Ha kul!!!!Jag hoppas och tror att 2012 kommer att bli ett toppenår, och jag välkomnar det med öppna armar! Tack alla ni som funnits med under 2011, önskar få vara med er även under det kommande året   Bästa träningskomisar växer inte på träd! 


Ha det gott! 

Av Jenny Eriksson - 3 januari 2012 21:09

Så här års är det vedertaget att skriva en sammanfattning av året som gått, och kanske en fundering över vad detta år kan ge. Jag har just suttit och skummat igenom 2011 års blogginlägg, och inser att vi har hunnit med så mycket under de senaste 12 månaderna. Hur sammanfattar man allt? Vad har varit viktigast? Gett mest? Vad kommer jag att komma ihåg klarast om ett par år? Så svårt att kategorisera våra upplevelser! Men jag gör ett försök. Ber om ursäkt om det blir en aning oklart...


Vintern 2011 var, som vi alla vet, väääldigt lång, kall och snötyngd! De första tre månaderna utmanade fantasins gränser för hur man tränar lydnad i en meter snö. Men på något sätt gick det, och i januari ställde jag och Nike upp i vår allra första elitlydnadstävling, tillika talangtävling. Jag var väldigt nöjd med hur jag höll mig till min plan, och hur Nike jobbade under programmet. 


Under våren kände jag mig mer säker på att Nikes och min jaktträning gått framåt, och anmälde oss till nkl på ett b-prov i maj. Trots miljoner fjärilar i magen kunde vi i slutet av dagen stolt konstatera att vi nu var uppflyttade till ökl! Min duktiga, duktiga!


I maj tog vi också vårt första första-pris i elitlydnaden, på vår hemmaklubb. Lycka!


Valborgsmässoafton föddes en gul liten tjej nere i de Småländska skogarna. Efter en förfrågan från bästa uppföderskan tog det mig ungefär 20 sekunder att bestämma mig för att hon skulle få flytta hem till oss. Hon fick namnet Ayla, och den långa väntan hade börjat!   
I maj fick vi åter förtroendet att vara med i Talangtruppen för lydnad, och tillsammans med bästa vänner åkte vi på helgläger till Smedjebacken. 


I juni fyllde pappa 60 år, och vi firade i Dalarna med god mat, regn, sol och trumpetspelande. Fina pappa!


När juni gick mot sitt slut stod vi inför möjligheten till ett lydnadschampionat. Tävlingsdagen var fruktansvärt varm, jag var nervös, men trots en nollad dumruta lyckades vi skrapa ihop våra behövliga poäng. När vi åkte hemåt hade jag en fullfjädrad champion i hundburen! 


Paris var målet de första dagarna i juli. Världsutställning och VM i lydnad lockade, men ressällskapet syster och jag fick en dag tillsammans i stan trots allt. Lydnaden var spännande, och efter en rafflande tävling stod Sverige som världsmästare! Kunde efter ett par dagar konstatera, borta bra men hemma bäst!


Sedan kom Ayla! Världens bästa, finaste, underbaraste lilla gula valp, som tog sig an allt nytt med hull och hår, och kände sig som hemma så fort hon steg innanför dörren. Hon stal allas våra hjärtan, t o m Dinas! Jag var ärligt talat orolig över om någon hund någonsin skulle kunna leva upp till Nike, men Ayla har verkligen visat sig värdig den uppgiften!


I augusti företogs den mest absurda, roliga, knasiga resa jag hittills gjort! Fyra tjejer, fem hundar och en bil for iväg till Norge för talangtävling på hög nivå. Efter många timmar på vägarna insåg vi att Norge må vara rikt på olja, men fattigt på asfalt. Smala vägar gjorde resan lång, men tillslut kom vi i alla fall fram. Tävlingen vanns av värdlandet, men lika glada var vi för det, och hemresan blev minnesvärd.  


Hösten har bjudit på många intressanta kurser för bl a Anne Dahlin, Lotta Linusson och Niina Svartberg. Vi blev återigen uttagna till talangtruppen, och under två helger på raken tävlade vi våra två första rankingtävlingar. Nike gjorde riktigt bra ifrån sig, och vi har nu lyckats kamma hem ett rankingpoäng! 


 Över lag är jag supernöjd med vårt år! Nästan alla våra mål har uppnåtts, och här och där har mina förväntningar överskridits! Det enda smolket i bägaren är att vi inte fått tillräckligt bra poäng för att kvala till SM, men vi får hoppas på bättre resultat under våren.


Så vad är våra mål under 2012? Fortsättning följer...  


Ha det gott! 


Av Jenny Eriksson - 28 december 2011 22:00

Det märks att jag just nu har lov, och därmed ganska gott om tid att uppdatera bloggen om kvällarna! Jag tar vara på möjligheten, så inläggen duggar tätt för närvarande   


På träningen med Ayla idag började jag länka så smått, dels genom att sätta ihop detaljer, som jag tränat separat, inom ett moment, men även övergången mellan två moment. I det senare fick jag, tack vare båsta träningskompisen Camilla, en liten uppenbarelse. Något som är så självklart och enkelt, men som jag helt har förbisett, även i min träning av Nike. Efter min länkning påpekade Camilla att jag använde samma belöningsord mellan momenten, där själva belöningen uteblev, som när Ayla verkligen får sin belöning. Så klart blev hon lite förvirrad, men hon jobbade på bra ändå. För att förtydliga för henne behöver jag naturligtvis använda mig av olika ord, ett som betyder "det gjorde du bra, men nu fortsätter vi jobba, snart får du din belöning" och ett som betyder "det gjorde du bra, här får du din belöning". Jag är otroligt dålig på att hålla isär ord, men jag MÅSTE verkligen tänka på det här nu när vi börjar länka. Tur att man har bra träningskompisar!   


Träningen med NIke ligger just nu nere, men det har verkligen börjat klia i den tarmen! Nästa vecka ska jag sätta igång henne igen, och det ska bli rikigt spännande att se hur det här uppehållet har påverkat henne. Jag har anmält oss till tre tävlingar, varav en är rankingtävlingen i Malmö i mars. Vi ska också gå kurs för Anne Dahlin fyra lördagar under våren, vilket alltid är givande. En intressant vår väntar!


Att filma sin träning är så givande! Jag såg på förra filmen att jag använder mig grymt mycket av kropps-dk:n redan, och det måste upphöra! Idag fick Camilla filma en kort stunds ff för att jag skulla få se om det har blivit bättre. Jag tog med mig kameran också, då Camilla ville ha lite kort på Tista i arbete. Några bilder kommer här:


       På fredag bär det av till uppföderskan med familj. Årets sista, och nästa års första, dagar ska spenderas i Småland, med trevligt sällskap, god mat och förhoppningsvis lite träning!  


Ha det gott!   


Av Jenny Eriksson - 27 december 2011 19:07

       
 Ha det gott!

Av Jenny Eriksson - 27 december 2011 08:14

Efter stormen Dagmars framfart väntade en lugn och vårvarm dag, som passade utmärkt för hundträning. Klubbens domäner hade klarat sig relativt bra, en fallen gran som inte orsakat speciell förödelse samt ett plank som rasat. Inne i skogen låg träden som plockepinn på sina ställen, och en elledning var helt nedriven. Men träningsplanen var lika fin som den varit under hela hösten, och jag och Camilla kunde njuta av träning utan tjocka jackor eller stapplande steg på halt underlag. Tänk att det kan skilja så mycket från år till år! Jag håller tummarna för att det fortsätter i samma spår under hela vintern!


På kvällen fick alla hundar varsitt träningspass hemma i lägenheten. Jag har anmält Dina och mig till en grundkurs i freestyle med början i januari, och tjuvstartar lite på egen hand    Det var så länge sedan vi tränade precision tillsammans, och vi har ett behov av att lära känna varandra igen i den situationen. Jag kan absolut ingenting om hur man tränar freestyle, så det blir lite stappligt än så länge. (Johanna, jag har snott kommandot "rumpa" av dig  


Ayla fick jobba med lite smått och gott, medan Nikes träning fokuserades på bakdelskontroll och fjärr. Nike har ett uppehåll i träningen, men får lite små detaljer att jobba med trots allt  .


En liten film blev det, och den kommer här:  Även idag blir det ett besök på klubben, och sedan pudelklippning  


Ha det gott!  Av Jenny Eriksson - 25 december 2011 22:08

                     God fortsättning!  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se