lydnadshundar

Senaste inläggen

Av Jenny Eriksson - 21 maj 2012 20:03

Efter arbetet tog jag med de fyrbenta till klubben för härlig träning i värme och solsken! Ayla fick bl a en länkning bestående av  läggande-inkallning-ruta, och klarade det galant! Framgång för henne, och för mig som vågade testa!    Nike fick jobba med mycket nedlägganden, uppsättanden, farten i inkallningen samt fjärren. 


 I morgon väntar en lång dag, med kvällsarbete efter den vanliga dagen. Tungt nu, men skönt om ett par veckor, då vi kan ta sommarlov några dagar tidigare.     


Ha det gott!

ANNONS
Av Jenny Eriksson - 19 maj 2012 22:03

Långhelgen har spenderats tillsammans med de bästa av vänner. Det har blivit både hundträning, god mat och spontaninköp! Det var länge sedan jag köpte mig en mobiltelefon, jag brukar ta över någon annans när de bytt, men idag slog jag till! En sprillans ny iPhone 4s ligger nu framför mig, och jag ääälskar den! Jag beställde genast ett skal föreställande två gula labbar som leker med en tennisboll   Längtar efter den!


Träningen går ganska bra för båda mina fina dårar. Nike ska tävla på lördag, och vi jobbar mycket på attityden mellan och inför ett moment. Mitt mål för tävlingen är att Nike ska vara pigg. alert och på genom hela tävlingen. Om sedan något moment går snett gör det inte så mycket. Jag försöker tänka långsiktigt, och eftersom attityden, eller avsaknaden av sådan, spelat så stor roll i våra tävlingsresultat lägger jag mycket vikt vid det just nu.


Vi försöker också hitta ut ur platsliggningslåsningen. På samtliga tävlingar har jag varit tvungen att ta till ett dk på uppsättandet, och inte ens då har det varit speciellt snyggt. Det går långsamt, men jag hoppas att vi kan komma en liten bit på väg till tävlingen i alla fall.


För Ayla går träningen mot tvåan verkligen framåt! Vi har hittat nyckeln till ställandet i rutan, hoppet fungerar över förväntan efter så kort tid, och läggandet under gång har blivit mycket bättre, tack vare bytet av belöning. Jag har sett ut en tävling i sommar för oss, och jag hoppas vi kan känna oss tillräckligt säkra för att starta. Jag har Maria Brandels ord i mina öron på våra träningar, och jag försöker få till minst en länkning per pass för lilla gula. (Detta är oerhörda framsteg för mig själv...  )


I morgon ska vi försöka få upp livestreamingen från lydnadsVM och heja på duktiga svenska ekipage i finalen!


Ha det gott!


     

ANNONS
Av Jenny Eriksson - 7 maj 2012 23:09

Dagens träningspass på klubben delades upp i mycket fart för svart och stadga för gul. 


Nike fick jobba på konskick, dirigering, snabba gripanden av både trä- och metallapport, samt att kunna skifta från stadga till fart genom att länka fjärren med inkallning. Mycket nöjd med det mesta, speciellt länkningen. 


Ayla fick jobba på ff, snabba lägganden, fjärrskiften och hakan i backen.

I fjärren jobbar vi med "lås", dvs att Ayla ska lägga vikten bakåt i kroppen och låsa baktassarna i marken. Jag trycker på hennes rygg, lår och tassar för att göra henne medveten om musklerna i kroppen.

I hakan i backen använder jag mig av en haktarget i form av en pappbit som jag lägger på marken. Jag vill få Ayla ganska lång i kroppen eftersom hon annars har en tendens att vicka över på ena höften efter en stunds platsliggning. Jag lägger också in lite störning i form av tryckningar och klappar. Lilla stjärnan!


Ha det gott!


Av Jenny Eriksson - 6 maj 2012 19:02

Helgen har visat sig från sin finaste sida, och vi har njutit av utomhusvistelser i mängder. Det började redan på fredagens eftermiddag, med skogspromenad med fina vännen Ulle. På avstånd fick vi syn på de tre älgar som huserar i skogen, så vi vek av på en annan stig så de kunde vara i fred. Efteråt styrde jag mot klubben för lite träning med gul. Camilla hade dagen innan föreslagit att jag skulle jobba med bollbelöning på läggandet, och jisses vilken effekt det fått! Efter att tidigare alltid lagt sig i flera steg, speciellt på lite längre avstånd, slänger hon sig nu ner och glider fram! Hur nöjd som helst! 


På lördagens eftermiddag styrde vi mot Camillas hus för träning, promenad och grillat. Denna gång fick svartan träna, både lydnad och lite linjetag. I lydnaden trixade vi till det med skick på lite klurig ruta, inkallningar i nedförsbacke, på diagonalen och i stark blåst, samt en kedja av vittring i nedförsbacke och inkallning. Hon fixade det mesta utan problem och med glatt humör. Det är så underbart med en hund vars ögon lyser när hon får äntra planen!


Långpromenad, mycket prat och god mat blev det sedan innan vi körde hem i skenet av den stora lysande månen. De tre älgarna hade intagit en äng nära vägen och betade i lugn och ro medan bilarna körde förbi. 


           Söndagen ägnades åt pälsvård för Dina, inte speciellt uppskattat... Men hon belönades med en egen promenad utan svart och gul, men tillsammans med Ulle och mig. Att vi gick på gångvägar var ett stort plus i kanten för den bestämda damen!


Dårarna fick sedan följa med till sjön Öran för lek och lite apporteringsträning. Vattnet är visserligen inte särskilt varmt än, men lite simma blev det ändå.


                   Nu längtar vi efter riktig lediga och lata dagar i sommarvärme! Planerna börjar ta form, och jag tror det kommer att bli en spännande och händelserik sommar!


Ha det gott!  

Av Jenny Eriksson - 1 maj 2012 20:14

Gårdagens tävling, den första för oss sedan det korta framträdandet i Fagersta, visade på både ros och ris i vår träning. Poängmässigt var den inget att hänga i julgranen, vi knaprade oss knappt över gränsen för ett förstapris, men det var inte vårt mål med tävlingen. Främst ville jag få en utvärdering av om träningen av de detaljer vi lagt mycket krut på har fungerat, om de håller även på tävling. Det andra syftet var att få en bild av vad vi behöver jobba mer med. Och det fick jag  


Ros:

Mycket fin attityd i ff

Fin stadga i z, trots närgångna myggor

Bra fart i inkallningen på alla sträckor

Bra fart till konerna

Fin fart till rutan trots att hon inte såg den pga klurig placering

Bra båge i app dir

Lagom aktivitetsnivå i vittringen

Några riktigt fina skiften i fjärren, speciellt bakåtsättandet

Fokus på utgången från planen


Ris:

Besvärad av myggor i ff, vilket ledde till kliavbrott vid ett tillfälle

Inte rätt aktivitetsnivå i z, vilket ledde till ett missat skifte

Sent och instabilt ställande i inkallningen

Hon hörde inte mitt inkallningkommando i rutan, så hon låg kvar

Lite tugg både i dir app och vittring

Flamsigt upptag på metallapporten

DK på sista skiftet på fjärren då Nikes fokus var mot publiken


Och för att göra det klart, riset är naturligtvis till mig, då jag har missat att träna på dessa delar...   Men nu vet vi i alla fall att det vi verkligen jobbat hårt med, ff och farten i inkallning och till kon, har gett resultat, och att de håller även i en tävlingssituation. Det betyder så klart inte att de är klara nu, utan att vi tränar rätt. Nu fortsätter vi så, samtidigt som vi tar itu med de delar vi missat. Nästa tävling är om knappt en månad, och då ska ris-listan vara betydligt kortare!


Passade nog var det dags för clinic i tävlingsträning för Maria Brandel idag. Vi var många som samlades i Kungsörs hundarena för att lyssna på de många visdomsord som Maria hade på lager. Till sin hjälp hade hon ett par duktiga ekipage. Det var otroligt givande, och jag blev ordentligt peppad att genast träna kedjor och tävlingslikt! Nu finns inga ursäkter!


Vi får se hur mycket vi hinner i morgon dock. Det är nämligen dags för den förhatliga höftleds- och armbågsröntgen för Ayla. Vi har tid hos Lars Audell i morgon kväll, och sedan får vi bita på naglarna ett tag innan resultaten kommer!


Ha det gott!


 

Av Jenny Eriksson - 30 april 2012 09:04

Idag fyller världens bästa snoris 1 år! Huj, vad tiden har gått fort, och roligare kunde vi inte ha haft! Det blir märgben i kväll för att fira.   


Några bilder från året som gått...


Liten söt!


Full fart från början!


Simmar som en gud, 4 månader gammal.


Apportör, ja visst! 6 månader.


Första julen, 7 månader.


Träning i snön, 8 månader.


9 månader


Targetträning, 10 månader gammal.


Med bästa kompisarna, 11 månader gammal.


Nu ser vi fram emot ännu ett spännande år! Grattis finaste gula!


  

Av Jenny Eriksson - 29 april 2012 19:28

Söndagen började slappt, även om två labradårer tyckte att vi skulle lämna sängens värme liiite väl tidigt... (Det är inte lätt att sova när någon sitter och glor på en....) Nåja, vi kom upp och använde sedan morgon väl, åt god frukost och fixade lite här hemma, så att vi med gott samvete kunde bänka oss i soffan en stund.


Efter lunch mötte jag Camilla på klubben för lite träning. Ayla fick jobba med idéer vi tog med oss från unghundskursens sista tillfälle igår, och resultaten var goda! Tvåan är inte så långt borta!    Nikes träningspass handlade mest om boosting inför morgondagens tävling. Positiva upplevelser på planen, med bl a gömda belöningar att överraskas av. Vi skulle bara ha kul, och det lyckades vi med, även om inte allt var klockrent. 


Efter avslutad träning satt vi kvar på planen och slappade i det sköna vädret. Äntligen känns det som vår igen! Camilla hade med sig lilla Charma för socialisering, och Nike fick leka med bollen så länge hon ville, härligt! Det innebar också, för Nike, ett par dopp i ett av de vattenfyllda hålen bredvid planen... Lycka!!


I morgon får vi ett blixtbesök av uppföderskan, en valp ska lämnas och min lägenhet blir navet i mötet. Spännande!


Ha det gott!


 

Mat är gott!


Vattenapportering som belöning, "Me like!" säger Nike!


 

"Kasta igen!"


    

Maja gör det katter är bäst på; ligger på soffryggen och latar sig.

Av Jenny Eriksson - 14 april 2012 21:10

Efter en hektisk vecka förtjänade alla hundar en belöning, och den kom i form av frysta märgben. Det var populärt vill jag lova, det smaskades, tuggades och gnagdes i alla rum här hemma!   Nu har lugnet åter lagt sig och de fyrbenta sover djupt. Även jag är trött och kommer nog krypa ner i sängen alldeles strax. Visserligen har veckan bestått av påsklov, men oj, vad mycket spännande man kan hinna med under ett par lediga dagar! Det har varit hundträning, tävling, kurs, promenader i mängder, älgmöten i skymningen och dammsugning till tusen! Spännande planer har gjorts inför sommaren, riktigt skoj! Det blir en del mil i bilen, men det är det värt!


Ha det gott!


               

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se