lydnadshundar

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Susanne

14 september 2011 20:08

Hej! Hur gör du när du börjar lära in sidoförflyttningar? Hälsningar Susanne.

Jenny Eriksson

14 september 2011 20:56

Hej! Oj, vilken svår fråga att besvara! Jag har gjort lite olika med mina två senaste hundar. Med Ayla, den lilla, har jag utgått ifrån burken/pallen-övningen, dvs att hon ska lära sig bakdelskontroll genom att stå med frambenen på en pall och förflytta sig genom att använda bakbenen så att hon hamnar i fotposition bredvid mig. (Jag måste då står så att detta är möjligt.) När hon kunde det tog jag bort pallen, och jobbade på samma sätt utan pall. När hon kunde det började jag ta steg framåt, och även åt sidan.

Ayla har visat sig ha talang för detta, och det har gått enkelt med henne. Det är inte alltid så lätt :)

Jag vet att många duktiga ekipage använder sig av en planka, typ från hindret, lär hunden genom att ha den framför sig att ha framtassarna på denna planka, och sedan utifrån detta röra sig i sidled, först med hunden framför sig, och sedan vid sidan. Jag har dock inte provat detta själv.

Det blev ett lååångt svar :) Hoppas du fick några tips! Ha det gott!

 
Hanne

Hanne

22 december 2010 20:30

Kan du tipsa en beginner om bra litteratur om klicker och targeting?

http://kennelskybar.bloggplatsen.se

Jenny Eriksson

23 december 2010 09:56

Har själv ingen bok om just klickerträning, men en bok som verkar bra är "Klickerträning för din hund". (Finns på Bokus eller Canis.)
Vet inte om det finns någon bok om targetträning i sig, men det tas upp i många böcker som behandlar lydnadsträning, bland annat "Med sikte mot 10:an" av Niina och Kent Svartberg.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se