lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 25 juni 2012

Regniga dagar

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra dagar på landet. Vi har istället jobbat mycket med fysen, hundarna har fått dra kedja, springa bedvid när jag cyklat, gått mycket i mossa och snår och sprungit i branta backar. 


 


Utöver det har de mest strosat runt, slappat, tuggat pinnar, lekt och njutit av semester även de   


           


Träningstävlingen gick dock fantastiskt bra! Ayla hade genom hela programmet fin attityd och snygga detaljer, så vi är nog redo för tävling trots allt! Platsliggningen gick också mycket bra. Hon fick ligga mellan för henne okända hundar, och hon låg lugnt och tryggt med hakan i backen. Jag har än så länge bara tränat hakan i backen som detalj utanför själva momentet, men jag tror att hon själv föredrar att ha det så platsliggningen och därför själv sätter samman de två. Det kommer att göra allt så mycket lättare. 


Nike agerade statist för andra hundar i både sittande i grupp och platsliggning, och därmed fick vi träna på uppsättanden, jättebra! Vi har inte kommit hela vägen än, men bra mycket längre än vi tidigare gjort. Nu sätter hon sig på första kommandot, även om det inte är så snabbt och inte alltid helt upp i position. Bra att se att den senaste träningen gett resultat.


Idag skulle vi tränat med Camilla, men regnet öser ner och det blåser, så vi fegade ur.   Vi behöver visserligen träna i regn, men vi kanske ska börja i någorlunda sansade former...


Istället jobbade vi med detaljer inne. Ayla har nu verkligen börjat förstå konceptet i vittringsträningen, med att trycka näsan i den plastburk med min pinne i, hon går inte längre vidare till nästa om hon inte får direkt uppmuntran. Nu trycker hon istället näsan ännu djupare i hålet samtidigt som hon tittar uppfodrande på mig med minen: "Det är den här, jag lovar!" Nu kanske vi kan börja ta träningen med oss ut. Fjärren fortsätter vi jobba med, liksom hakan i backen.


Nike fick lite fjärrträning och uppsättanden. Hennes fjärr har länge varit bra, och då har jag blivit lite slentrian i träningen, vilket i sin tur lett till att den blivit sämre igen. Bara att ta tag i igen alltså... 


I eftermiddag får det nog bli lite jaktträning, där skapar regnet inga hinder   


Ha det gott!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Av Jenny Eriksson - 27 maj 2012 17:13

Det ryktas om att det underbara vädret är på väg att ersättas med en kallfront, så dagen handlade om att ta vara på sol och värme.   Vi började med lydnadsträning på Åby ängar. Nike behöver tränas i olika miljöer, speciellt där ytorna är stora oc...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se