lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 21 juni 2012

Sommarlov!

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.


Här kommer i alla fall en kort sammanfattning av händelser sedan sist.


Andra veckan i juni stoppade jag in Ayla och Nike i bilen och for till bästa Johanna, för jaktinspiration. Tyvärr glömde jag kameran hemma, och Johanna hade inte fått sin än, så det får bli enbart ord som representerar våra upplevelser. 

På lördagsmorgonen for vi till Hudiksvall för att kolla in unghundsderbyt. Det var lite svårt att se allt, men den sista stationen var på ett kalhygge och var lätt att följa från sidan. Klurigheten här låg i att markeringen hamnade bakom två nedfallna träd, och många hundar hade svårt med avståndet. Intressant att se, och ett bra tips på träning. Jag köpte mig min efterlängtade picking-up vest, så nu jäklar blir det bra träning framöver!  


Efter lunch åkte vi till Alfta för att träna jakt med otroligt duktiga Alf och Malin. Nike var först ut, och hon jobbade riktigt bra. Vi började med ett sök, och fortsatte med dirigeringar. Inget var för krånligt för min lilla svarta! (För övrigt den enda tiken bland massa hanar..) Superfokuserad, lugn, stadig och kontrollerad. Härligt!


Vi sov över, och på morgonen var det Aylas tur. För henne handlade det mest om passivitetsträning, samt hålla dummyn i munnen medan det pågår massa annat runt omkring. Efter en stund gick det riktigt bra, och även om vi inte gjorde några "riktiga" övningar var jag otroligt nöjd med vår träning. Vi avslutade med vattenapportering, och då fick Nike komma ut igen. Lite klurigt blev det nu för henne, då dummyn hamnade på andra sidan en å, och hon skulle både upp på den sidan, och sedan tillbaka genom vattnet. Men efter lite klurande lyckades hon lösa uppgiften. Fina avlämningar långt upp på land hade hon också! Stolt matte, och hemfärden kändes lekande lätt!


Veckan som följde var tung på många sätt, slutvecka på jobbet och ovanligt många av de allra bästa kollegorna valde att sluta just nu, för att söka nya utmaningar på andra skolor. Några har visserligen tjänstledigt, men jag är tveksam till om de återkommer. Många tårar och jobbiga avsked alltså   


På fredagen styrde vi hur som helst återigen till Johanna, och årets SM i lydnad, som avgjordes i Borlänge. Lördagen bjöd tyvärr på regn från första till sista hund, och vi hukade oss under paraplyer och parasoll. Många duktiga ekipage tog sig till finalen trots allt. Under söndagen slapp vi, med ett kort undantag, regnet, och det var riktigt bra hundtävlarväder. Maria med Ylle hade under kvalet samlat ihop riktigt många poäng, och ledde klart. Även finalpasset var riktigt snyggt, och de stod tillslut som vinnare, för andra året i rad! Vilken bedrift!


Lanstället i Våmhus utanför Mora hägrade, och innan prisutdelningen for vi med röda faran mot husvagn och lata dagar. Hundarna, liksom jag, njuter varje sekund av friheten, vyerna, luften och aktivieterna. Varje dag går vi ner till ån som rinner nedanför åsen, och hundarna får bada och leka så länge de orkar. Dina strosar mest runt ivattenbrynet, medan labradårerna outtröttligt simmar, leker, skojbråkar och tuggar pinnar.


                                           


Vi cyklar också varje kväll, och dårarna får dra kedja under en promenad per dag. Ayla är ytterst tveksam till kedjan, men hon brukar släppa sina hang-ups ganska snabbt. 


På lördag far vi hemåt igen, men redan en dryg vecka senare är vi tillbaka. Innan dess ska vi hinna med en helgkurs för Ditte och Heléne, ska bli riktigt skoj! Jag har aldrig tränat för någon av dem, men Ditte känner jag lite. Extra kul att hon också har en jaktlabbe!


Ha det gott! 
ANNONS
 
Malin

Malin

21 juni 2012 15:51

Åh vilka härliga bilder!

http://malinwijk.com

Jenny Eriksson

21 juni 2012 20:30

Tack snälla Malin! Det betyder mycket när det kommer från en så skicklig fotograf som du :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Av Jenny Eriksson - 27 maj 2012 17:13

Det ryktas om att det underbara vädret är på väg att ersättas med en kallfront, så dagen handlade om att ta vara på sol och värme.   Vi började med lydnadsträning på Åby ängar. Nike behöver tränas i olika miljöer, speciellt där ytorna är stora oc...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se