lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 5 juni 2012

Det går framåt!

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29

Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt grepp i munnen! Hon var tidigare inte heller särskilt intresserad av de dummys hon hittade i t ex ett sök, hon markerade dem snabbt, men fortsatte sedan söka vidare. Nu dyker hon genast på den dummy hon hittar, och vänder in med den på direkten. Lycka!


Ayla är en hund som behöver tydliga förklaringar och mycket stöttning. Om hon inte förstår meningen med det som ska göras utför hon inte aktiviteten. Man får inte brusa upp, eller tvinga henne till något. Ofta får jag en känsla av att hon tänker mycket. Med dummisarna upptäckte jag att bara för att hon hämtat in EN dummy betydde inte det att hon hade knäckt koden med apporteringen. Nästa dummy kunde ignoreras, eftersom den såg annorlunda ut och var utlagd på ett annat sätt. Men det krävdes bara ytterligare ett par förklaringar så klarnade bilden för henne, och hon fick grepp om vad jag önskade av henne. Genast började hon uppskatta aktiviteten mycket mer.


På fredag åker vi upp till Johanna och Hank, och på lördagen väntar privatträning i just jakt! Det ska bli spännande att se vad hon kan prestera då!   


Ha det gott!

 
ANNONS
 
Hanne, uppföderskan

Hanne, uppföderskan

5 juni 2012 21:56

Klok du är och så härligt det är att läsa. Tack fina för allt du gör!

http://kennelskybar.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Av Jenny Eriksson - 27 maj 2012 17:13

Det ryktas om att det underbara vädret är på väg att ersättas med en kallfront, så dagen handlade om att ta vara på sol och värme.   Vi började med lydnadsträning på Åby ängar. Nike behöver tränas i olika miljöer, speciellt där ytorna är stora oc...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se