lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 3 juni 2012

Ljuset i tunneln!

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32

Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!


Hundarnas träning har fått lida lite eftersom tiden inte räckt till allt, men lite vila skadar inte.  Några korta pass hanns dock med i veckan, och under helgen har vi fått till både lydnadsträning och apporteringsträning. 


Igår, lördag, var jag och Ayla på vattenapporteringskurs, ordnad av klubben. Vädergudarna var verkligen emot oss, och trots underställ, mössa och vantar frös jag ordentligt när vi efter tre timmar kunde sätta oss i bilarna och dra på värmen. Kursen var givande på många vis, och jag fick en del idéer om hur jag ska fortsätta min apporteringsträning med Ayla. Hon är inte lika spontan som Nike, men kommer nog bli lättare att dirigera och samarbeta med ute i markerna.


Men för att komma dit behöver jag en plan, och redan idag satte vi igång. Många fina skick fick vi till, både korta linjetag och minnesmarkeringar. Hon håller dummyn bra, och eftersom hon har fina ingångar i lydnaden var det lätt att applicera dem även i jaktträningen. Nu ska vi verkligen fortsätta regelbundet, så att hon får en vana i apporteringen. Redan nästa helg är det dags att åka till fina Johanna för privatträning i Dalaskogarna! Kanske hinner vi få en titt på unghundsderbyt också!
Ha det gott!  


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 27 maj 2012 17:13

Det ryktas om att det underbara vädret är på väg att ersättas med en kallfront, så dagen handlade om att ta vara på sol och värme.   Vi började med lydnadsträning på Åby ängar. Nike behöver tränas i olika miljöer, speciellt där ytorna är stora oc...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se