lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 27 maj 2012

Härliga försommar!

Av Jenny Eriksson - 27 maj 2012 17:13

Det ryktas om att det underbara vädret är på väg att ersättas med en kallfront, så dagen handlade om att ta vara på sol och värme.


Vi började med lydnadsträning på Åby ängar. Nike behöver tränas i olika miljöer, speciellt där ytorna är stora och öppna, något som kan störa henne enormt. Hon går in lite i apporteringsarbete, och vill ha koll på fåglar och prassel istället för att fokusera på mig. Idag blev det inte alls så. Hon gick in på planen med superfokus, och gjorde ett snyggt ff. Skönt! Vi började med lite detaljträning, och fortsatte med en länkning av tre moment. Viljan och koncentrationen var helt rätt idag, så det var en glad matte som kunde belöna stort och gott!


Ayla fick jobba med tt längre ff, vilket inte var något problem. Jag försöker redan nu få henne uthållig i ff, och även lägga in detaljer från eliten eftersom hon har lätt för just det här momentet. Att vinkla i språng och långsam marsch är inte alls krångligt, tycker Ayla, liksom vändningar på stället. Det enda vi inte har lagt in är stegförflyttningar åt vänster och bakåt. 

Rutan, apportering, fjärr och inkallning var också med på agendan. Jag ville kolla lite hur hon orkade jobba i värmen, men hon verkade inte påverkad alls. Även det riktigt skönt.


Innan vi lämnade ängarna fick Nike göra en ruta,  och den fixade hon galant. 


Sedan åkte vi vidare till sjön Öran för att njuta av solen och vattnet, men också för att träna intervaller i simningen. Jag lät dem jobba med 2 x 10 minuter snabba intervaller med några sekunders andhämtning innan varje skick. Både Ayla och Nike krigade på ordentligt, och det blev riktigt bra fysträning. 


Dina njöt också av att vara få gå omkring i vattenkanten och skrota. Idag är det sista tillfället på freestylekursen för stjärnan. 


På vägen tillbaka till bilen lyckades vi undvika att trampa på en huggis, som slingrade sig över stigen och in i buskaget...


Lite bilder från dagen:


                       


Ha det gott!  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se