lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 19 maj 2012

I goda vänners lag

Av Jenny Eriksson - 19 maj 2012 22:03

Långhelgen har spenderats tillsammans med de bästa av vänner. Det har blivit både hundträning, god mat och spontaninköp! Det var länge sedan jag köpte mig en mobiltelefon, jag brukar ta över någon annans när de bytt, men idag slog jag till! En sprillans ny iPhone 4s ligger nu framför mig, och jag ääälskar den! Jag beställde genast ett skal föreställande två gula labbar som leker med en tennisboll   Längtar efter den!


Träningen går ganska bra för båda mina fina dårar. Nike ska tävla på lördag, och vi jobbar mycket på attityden mellan och inför ett moment. Mitt mål för tävlingen är att Nike ska vara pigg. alert och på genom hela tävlingen. Om sedan något moment går snett gör det inte så mycket. Jag försöker tänka långsiktigt, och eftersom attityden, eller avsaknaden av sådan, spelat så stor roll i våra tävlingsresultat lägger jag mycket vikt vid det just nu.


Vi försöker också hitta ut ur platsliggningslåsningen. På samtliga tävlingar har jag varit tvungen att ta till ett dk på uppsättandet, och inte ens då har det varit speciellt snyggt. Det går långsamt, men jag hoppas att vi kan komma en liten bit på väg till tävlingen i alla fall.


För Ayla går träningen mot tvåan verkligen framåt! Vi har hittat nyckeln till ställandet i rutan, hoppet fungerar över förväntan efter så kort tid, och läggandet under gång har blivit mycket bättre, tack vare bytet av belöning. Jag har sett ut en tävling i sommar för oss, och jag hoppas vi kan känna oss tillräckligt säkra för att starta. Jag har Maria Brandels ord i mina öron på våra träningar, och jag försöker få till minst en länkning per pass för lilla gula. (Detta är oerhörda framsteg för mig själv...  )


I morgon ska vi försöka få upp livestreamingen från lydnadsVM och heja på duktiga svenska ekipage i finalen!


Ha det gott!


     

 
ANNONS
 
made-by-oss

made-by-oss

20 maj 2012 13:35

HejHej vilken härlig blogg du har.Vi tycker också om djur (mycket)Undrar om du skulle vilja göra ett länkbyte,då skulle vi bli jätte glada.

http://www.Made-By-Oss.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se