lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 6 maj 2012

En glimt av sommar

Av Jenny Eriksson - 6 maj 2012 19:02

Helgen har visat sig från sin finaste sida, och vi har njutit av utomhusvistelser i mängder. Det började redan på fredagens eftermiddag, med skogspromenad med fina vännen Ulle. På avstånd fick vi syn på de tre älgar som huserar i skogen, så vi vek av på en annan stig så de kunde vara i fred. Efteråt styrde jag mot klubben för lite träning med gul. Camilla hade dagen innan föreslagit att jag skulle jobba med bollbelöning på läggandet, och jisses vilken effekt det fått! Efter att tidigare alltid lagt sig i flera steg, speciellt på lite längre avstånd, slänger hon sig nu ner och glider fram! Hur nöjd som helst! 


På lördagens eftermiddag styrde vi mot Camillas hus för träning, promenad och grillat. Denna gång fick svartan träna, både lydnad och lite linjetag. I lydnaden trixade vi till det med skick på lite klurig ruta, inkallningar i nedförsbacke, på diagonalen och i stark blåst, samt en kedja av vittring i nedförsbacke och inkallning. Hon fixade det mesta utan problem och med glatt humör. Det är så underbart med en hund vars ögon lyser när hon får äntra planen!


Långpromenad, mycket prat och god mat blev det sedan innan vi körde hem i skenet av den stora lysande månen. De tre älgarna hade intagit en äng nära vägen och betade i lugn och ro medan bilarna körde förbi. 


           Söndagen ägnades åt pälsvård för Dina, inte speciellt uppskattat... Men hon belönades med en egen promenad utan svart och gul, men tillsammans med Ulle och mig. Att vi gick på gångvägar var ett stort plus i kanten för den bestämda damen!


Dårarna fick sedan följa med till sjön Öran för lek och lite apporteringsträning. Vattnet är visserligen inte särskilt varmt än, men lite simma blev det ändå.


                   Nu längtar vi efter riktig lediga och lata dagar i sommarvärme! Planerna börjar ta form, och jag tror det kommer att bli en spännande och händelserik sommar!


Ha det gott!  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se