lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 1 maj 2012

Ros och ris

Av Jenny Eriksson - 1 maj 2012 20:14

Gårdagens tävling, den första för oss sedan det korta framträdandet i Fagersta, visade på både ros och ris i vår träning. Poängmässigt var den inget att hänga i julgranen, vi knaprade oss knappt över gränsen för ett förstapris, men det var inte vårt mål med tävlingen. Främst ville jag få en utvärdering av om träningen av de detaljer vi lagt mycket krut på har fungerat, om de håller även på tävling. Det andra syftet var att få en bild av vad vi behöver jobba mer med. Och det fick jag  


Ros:

Mycket fin attityd i ff

Fin stadga i z, trots närgångna myggor

Bra fart i inkallningen på alla sträckor

Bra fart till konerna

Fin fart till rutan trots att hon inte såg den pga klurig placering

Bra båge i app dir

Lagom aktivitetsnivå i vittringen

Några riktigt fina skiften i fjärren, speciellt bakåtsättandet

Fokus på utgången från planen


Ris:

Besvärad av myggor i ff, vilket ledde till kliavbrott vid ett tillfälle

Inte rätt aktivitetsnivå i z, vilket ledde till ett missat skifte

Sent och instabilt ställande i inkallningen

Hon hörde inte mitt inkallningkommando i rutan, så hon låg kvar

Lite tugg både i dir app och vittring

Flamsigt upptag på metallapporten

DK på sista skiftet på fjärren då Nikes fokus var mot publiken


Och för att göra det klart, riset är naturligtvis till mig, då jag har missat att träna på dessa delar...   Men nu vet vi i alla fall att det vi verkligen jobbat hårt med, ff och farten i inkallning och till kon, har gett resultat, och att de håller även i en tävlingssituation. Det betyder så klart inte att de är klara nu, utan att vi tränar rätt. Nu fortsätter vi så, samtidigt som vi tar itu med de delar vi missat. Nästa tävling är om knappt en månad, och då ska ris-listan vara betydligt kortare!


Passade nog var det dags för clinic i tävlingsträning för Maria Brandel idag. Vi var många som samlades i Kungsörs hundarena för att lyssna på de många visdomsord som Maria hade på lager. Till sin hjälp hade hon ett par duktiga ekipage. Det var otroligt givande, och jag blev ordentligt peppad att genast träna kedjor och tävlingslikt! Nu finns inga ursäkter!


Vi får se hur mycket vi hinner i morgon dock. Det är nämligen dags för den förhatliga höftleds- och armbågsröntgen för Ayla. Vi har tid hos Lars Audell i morgon kväll, och sedan får vi bita på naglarna ett tag innan resultaten kommer!


Ha det gott!


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena Skyttner-Cavallin

2 maj 2012 14:28

Grattis till det som gick bra och det du var nöjd med från tävlingen, det övriga är som sagt bra information ;)
Tack för din gästvänlighet när vi hämtade lilla valpen. Trevligt att träffa dig och dina hundar.
... och det blev en liten Filippa :)
Lena

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se