lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 5 april 2012

Lite om mycket

Av Jenny Eriksson - 5 april 2012 21:54

Det var verkligen länge sedan jag uppdaterade bloggen! Det beror inte på att inget hänt här hemma, utan att tiden inte har funnits. Jag har fått prioritera bort skrivandet helt enkelt. 


I hushållet finns för tillfället fyra hundar, då fina Hank är inackorderad under matte Johannas utlandsvistelse. Förra söndagen kom han hit, och det är märkligt vad snabbt man kommer in i nya rutiner! Efter bara några få dagar visste alla hundar vem som skulle sova var, vem som skulle äta var och i vilken ordning skålarna ställdes ner, hur uppdelningen av hundar mellan de olika rummen under dagtid när jag är på jobbet ser ut, vem som går på vilken sida under koppelpromenaderna osv. Allt har sina tydliga strukturer, och känns helt naturligt. Att Hank sedan är en okomplicerad hund gör ju allt så mycket lättare   Tre labradorer som är inne i fällperioden genererar dock ofantligt mycket mer att dammsuga upp än två som inte fäller... Dammsugaren åker inte ens in i städskåpet mellan rundorna  


Träningsmässigt börjar det kännas riktigt bra med Nike igen. Jag tror att vi har hittat tillbaka till den fina känslan vi hade för några månader sedan, både i attityd och detaljer. Fokus har legat mycket på attityden i FF och farten i inkallningen, och i just det sistnämnda har mycket hänt. Vi jobbar nästan uteslutande med raka inkallningar då Nike har riktigt fina ställanden, vilka blir än bättre ju mer engagerat hon springer. Läggandena kör jag vid sidan om, där behöver hon hålla igång tekniken.   


Det vi fortfarande kämpar med är uppsättandena efter platsliggningen. Nike går in i någon slags passiv aktivitet, vilket kanske kan vara bra, men hon har oerhört svårt att gå från denna passivitet till det aktiva uppsättandet. Jag kliar mig i huvudet, har provat det mesta känns det som, men kommer inte många steg framåt. Det är så onödiga poäng att missa, genom dessa dk:n som alltid måste till. 


Med Ayla jobbar vi mycket med länkning kontra detaljträning. Tävling närmar sig med stormsteg, och trots att man börjar bli ganska luttrad vad gäller tävlingsnerver pirrar det redan lite i magen att ge sig ut på premiärtävlingen! Jag återkommer med mer info inom kort....  


Ett långt påsklov ligger just nu framför mig, och jag ska verkligen utnyttja tiden till happenings med de fyrbenta! Så skönt att bara få engagera sig i sin hobby ett tag! (Ja, lite rättningsarbete har fått följa med hem, men annars så...) Kanske kan det bli lite mer bloggande också!   


Ha det gott!


Henke på besök
 

Bus och lek tillsammans med Ayla


 

Sovplasten är given; Aylas bur  Dina suckar och borrar in huvudet under tassarna...

 

   

Våren är här!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se