lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 14 januari 2012

Ibland är man inte riktigt klok...

Av Jenny Eriksson - 14 januari 2012 13:41

...kan det tyckas. Snön yrde över körbanan och bilen krängde i blåsten när jag styde mot Stockholm Södra BK för lite fredagsmys tillsammans med Camilla. Planerna var på sina ställen hala under den nyfallna snön, men vi tog allt som en utmaning. Samtidigt som vi parkerade bilarna kom bästa tränaren Anne körande, och eftersom hon inte hade stämt träff med någon annan bjöd vi in henne på vår träning. Lite spännande att få träna MED sin favorit istället FÖR, som det brukar vara. 


Ayla visade upp sina allra bästa sidor. De senaste passen har jag inlett med ett rutskick. Hon har då inte sett mig eller någon annan gå ut till rutan, utan hon måste hitta den själv, och redan nu ser man på henne att hon aktivt söker efter rutan när jag säger mina tilltänkta förberedelseord. Rutan verkar med andra ord vara en favorit för henne   Själva skicket var klockrent, duktiga fia! Vi jobbade även med ff, ordkontroll, länkade ett kort ff med läggande, lite apporteringsövningar och avslutade med en inkallning. Hon har inga problem med att sitta kvar, men jag skulle sedan önska lite mer tryck i starten, så det blir punktinsatser på det. Allt annat gjorde hon riktigt bra. Läggandet är inte supersnabbt, av alla skiften är det det hon har sämst teknik i. Vi nöter det både hemma och på planen, men jag godtar det hon gör just nu i alla fall.


Nike var på tårna, hon gillar INTE snålblåst och kallt underlag! Vi jobbade på med ff enligt vår plan, och det blir bättre. Försökte mig på en länkning med Z:at och starten i inkallningen, men det gick inte som planerat. Missade skiften i Z:at, var i stabil i skiftena, och såg allmänt missnöjd ut. I inkallningen lyfte hon sig från marken (hon är väldigt duktig på det!), så vi jobbade med det istället. Fick ett riktigt bra tips, som verkade fungera mycket bra. Ska fortsätta med det på kvällens träning. Vi gjorde även en länkning med hopp och vittring. Första gången tog hon rätt pinne, men släppte, söte över igen, tog rätt pinne och kom in. Vid andra försöket sökte hon fint, trots att hon inte hittade pinnen eftersom hon stod över den, men slarvade sedan vid avlämningen. Måste verkligen jobba mycket med vittringen, ösa på med den hela tiden, då blir det som bäst. Vi avslutade med en fjärr länkad till utgång från planen. Uppsättandet i fjärren från ligg var det bästa hon någonsin gjort, jag grät nästan en tår! Kanske har vår träning på uppsättanden från platsliggningen även påverkat det skiftet i fjärren. Utgången gick bra, hon försökte inte dra en enda gång  


I kväll blir det träning i ridhus. Jag läste i Sivs blogg hur hon tränade uthållighet med sina hundar  http://amokk.no/2012/01/intensiv-trening och det hon skrev lät väldigt klokt tycker jag. Därför ska jag försöka göra samma, köra ett ordentligt intensivpass i veckan för att utöka uthålligheten. Eftersom ridhuset har bra underlag ska jag börja i kväll. En utvärdering från passet kommer  


Ha det gott!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se