lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 3 januari 2012

Summan av kardemumman

Av Jenny Eriksson - 3 januari 2012 21:09

Så här års är det vedertaget att skriva en sammanfattning av året som gått, och kanske en fundering över vad detta år kan ge. Jag har just suttit och skummat igenom 2011 års blogginlägg, och inser att vi har hunnit med så mycket under de senaste 12 månaderna. Hur sammanfattar man allt? Vad har varit viktigast? Gett mest? Vad kommer jag att komma ihåg klarast om ett par år? Så svårt att kategorisera våra upplevelser! Men jag gör ett försök. Ber om ursäkt om det blir en aning oklart...


Vintern 2011 var, som vi alla vet, väääldigt lång, kall och snötyngd! De första tre månaderna utmanade fantasins gränser för hur man tränar lydnad i en meter snö. Men på något sätt gick det, och i januari ställde jag och Nike upp i vår allra första elitlydnadstävling, tillika talangtävling. Jag var väldigt nöjd med hur jag höll mig till min plan, och hur Nike jobbade under programmet. 


Under våren kände jag mig mer säker på att Nikes och min jaktträning gått framåt, och anmälde oss till nkl på ett b-prov i maj. Trots miljoner fjärilar i magen kunde vi i slutet av dagen stolt konstatera att vi nu var uppflyttade till ökl! Min duktiga, duktiga!


I maj tog vi också vårt första första-pris i elitlydnaden, på vår hemmaklubb. Lycka!


Valborgsmässoafton föddes en gul liten tjej nere i de Småländska skogarna. Efter en förfrågan från bästa uppföderskan tog det mig ungefär 20 sekunder att bestämma mig för att hon skulle få flytta hem till oss. Hon fick namnet Ayla, och den långa väntan hade börjat!   




I maj fick vi åter förtroendet att vara med i Talangtruppen för lydnad, och tillsammans med bästa vänner åkte vi på helgläger till Smedjebacken. 


I juni fyllde pappa 60 år, och vi firade i Dalarna med god mat, regn, sol och trumpetspelande. Fina pappa!


När juni gick mot sitt slut stod vi inför möjligheten till ett lydnadschampionat. Tävlingsdagen var fruktansvärt varm, jag var nervös, men trots en nollad dumruta lyckades vi skrapa ihop våra behövliga poäng. När vi åkte hemåt hade jag en fullfjädrad champion i hundburen! 


Paris var målet de första dagarna i juli. Världsutställning och VM i lydnad lockade, men ressällskapet syster och jag fick en dag tillsammans i stan trots allt. Lydnaden var spännande, och efter en rafflande tävling stod Sverige som världsmästare! Kunde efter ett par dagar konstatera, borta bra men hemma bäst!


Sedan kom Ayla! Världens bästa, finaste, underbaraste lilla gula valp, som tog sig an allt nytt med hull och hår, och kände sig som hemma så fort hon steg innanför dörren. Hon stal allas våra hjärtan, t o m Dinas! Jag var ärligt talat orolig över om någon hund någonsin skulle kunna leva upp till Nike, men Ayla har verkligen visat sig värdig den uppgiften!


I augusti företogs den mest absurda, roliga, knasiga resa jag hittills gjort! Fyra tjejer, fem hundar och en bil for iväg till Norge för talangtävling på hög nivå. Efter många timmar på vägarna insåg vi att Norge må vara rikt på olja, men fattigt på asfalt. Smala vägar gjorde resan lång, men tillslut kom vi i alla fall fram. Tävlingen vanns av värdlandet, men lika glada var vi för det, och hemresan blev minnesvärd.  


Hösten har bjudit på många intressanta kurser för bl a Anne Dahlin, Lotta Linusson och Niina Svartberg. Vi blev återigen uttagna till talangtruppen, och under två helger på raken tävlade vi våra två första rankingtävlingar. Nike gjorde riktigt bra ifrån sig, och vi har nu lyckats kamma hem ett rankingpoäng! 


 



Över lag är jag supernöjd med vårt år! Nästan alla våra mål har uppnåtts, och här och där har mina förväntningar överskridits! Det enda smolket i bägaren är att vi inte fått tillräckligt bra poäng för att kvala till SM, men vi får hoppas på bättre resultat under våren.


Så vad är våra mål under 2012? Fortsättning följer...  


Ha det gott! 


 
 
Matilda

Matilda

4 januari 2012 05:31

Grattis til ett kanonår och Lycka till nästa år!

http://arnarydsirma.blogspot.com

 
Anna & Juni

Anna & Juni

4 januari 2012 19:57

Grattis till ett strålande 2011! Och önskar er ett riktigt grymt 2012!

http://www.annaronge.com/blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Ovido - Quiz & Flashcards