lydnadshundar

Alla inlägg under december 2011

Av Jenny Eriksson - 16 december 2011 20:39

Lotta Moll var på plats på mässan med sin kamera, och här är några av de bilder hon tog på mig och Nike.


En glad hund i ff   


 

Lotta Linusson antecknar flitigt...





Läggande i full fart!



Apporteringsglad   


Snabbt ut till vittringen!



Sättandet i Z:at.



Nike har full koll! (Kolla in pop-out-ögonen...)



En förväntansfull hund i hopp-apporteringen      


Nu väntar som sagt lite vila, men i februari är det tävlingsdags igen. Nästa rankingtävling är i Malmö i mars, och dit ska vi också!


Ha det gott!

Av Jenny Eriksson - 13 december 2011 22:22

Ord är överflödiga...


         


 



       

Av Jenny Eriksson - 11 december 2011 09:52

Årets sista tävling blev också vår största. Under många år har det varit ett stort mål för mig att tävla lydnad på mässan, och i år nådde vi det målet. Det kändes otroligt häftigt att vara en del av de ekipage som härbergerade bakom planen, peppade varandra och pratade lydnad in i minsta detalj! Hit vill jag komma igen! Tack till Julia och Ditte, som hjälpte till med slutbelöningar!  


Liksom förra helgen fick vi starta bland de sista eftersom Nike fortfarande löper. Efter samlingen åkte jag iväg och gick en långpromenad med alla hundar, och sedan skjutsade snälla syster in mig till mässan. Tyvärr glömde jag plånboken i bilen (minne som en guldfisk...), så stackars syster fick göra ytterligare en körning till mässan.. Tack snälla du!   


Prestationen på planen är jag riktigt nöjd med. Det finns MASSOR att jobba på, men varken miljön, underlaget eller den långa väntan verkar påverka Nike. De missar vi fick kommer även på en "vanlig" lydnadsplan. 


Så vad är jag nöjd med?

Sittande i grupp - fungerade som vanligt riktigt bra. Hon sitter stabilt, trycker tassarna i golvet och verkar inte störas av hundar eller människor runt omkring. (10)

Rutan - nollade vi visserligen, men det var mitt fel. Jag ställde henne lite tidigt och chansade på att hon var inne. En halv framtass utanför resulterade i en nolla, men okej konskick, bra fart och linje till rutan och bra inkallning gör mig trots allt nöjd. (0)

Inkallningen - Trots STOR störning av högtalaren lyssnade hon på min inkallning. Tyvärr stannade hon inte, men vi fick göra om pga tekniskt fel (högtalaren...), och då gick det bättre. Jag var nöjd med farten, ställandet och läggandet. Jag tror att hon blev lite osäker, så hon la sig igen innan ingången, vilket drog ner en hel del. (5)

App dir - fortsatt bra konskick (numera bättre än till rutans kon...) och bra båge till apporten. Det hala golvet överraskade lite vid gripandet, som blev slarvigt, men inget tugg idag! Hårdträningen där under veckan har gett resultat.   (8)

Fjärren - Hon hade fina skiften, med bra stabilitet. Sista skiftet, från sitt till ligg, blev det missförstånd i och hon ställde sig istället. Jag har lite överseende med det.... (7,5)

Vittringen - Bra fart ut, bra sortering, inget fummel som förra helgen, inget tugg. (9)

Z - Okej fotgående, korrekta och stabila skiften, bra upptag från läggandet. (9,5)

Hopp apport- Vågar hoppa och ta i trots underlaget. Slarvigt gripande på apporten även här dock. (9)


Vad var mindre bra?

Platsliggningen - Jag velar fortfarande angående om hon ska ha hakan i backen eller inte. Det gör momentet oklart även för henne. Dessutom har vi svårt med uppsättandet, här krävdes det ett antal dk:n... (5)

FF - Tränger, ligger långt fram, sätter sig ej på flertalet halter. (6,5)

Apporteringarna - Slarv med upptagen. Måste träna på hala underlag.

Konskicket till rutan - Har tappat explosivitet här. Behöver boosta upp skicket en del.


Nu ska vi ha ett litet träningsuppehåll fram till januari. Både Nike och jag behöver ett litet andrum för att smälta allt vi varit med om under året. Istället kommer vi ägna oss åt jaktträning och fys. Jag ska också skriva en träningsplan för hur vi dels ska förbättra det som inte känns bra, dels hur vi ska hålla kvar det som nu är stabilt. 


Vi kan se tillbaka på ett otroligt händelserikt och givande lydnadsår, och nu blickar vi fram mot ytterligare ett!




Av Jenny Eriksson - 4 december 2011 10:43

Sitter i soffan med ett leende på läpparna. Hela morgonen har varit så lugn och skön, utan några måsten eller tider att passa. Det har funnits mycket tid att reflektera över gårdagens rankingtävling och vår prestation. Jag är otroligt nöjd med Nike och hur hon hanterade hela situationen! Dagen blev riktigt lång, dels för att vi var på plats tidigt för att titta på talangerna som tävlade i klass 2 och 3, dels för att vi fick gå in sist i vår klass då Nike löper, så efter nästan tolv timmar var det tillslut dags för oss att äntra planen. Att ha så många fina vänner på plats underlättade väntan, och höll nervositeten i schack. Tack till Johanna och Julia, världens bästa! 


Trots all väntan var Nikes humör på topp (kattmat som belöning är grejen!!), och genom hela programmet visade hon glädje och arbetsvilja. Mitt huvudmål med tävlingen var just att ha en härlig känsla när vi var på planen, och det kan jag nog med stor säkerhet säga att vi båda hade! 


Jag hade några små delmål också, momentmässiga sådana. Bland annat har vi under hösten jobbat mycket med Nikes fart ut till dir app-konen. Vi har provat lite olika varianter, tänkt i vida banor, men har den senaste tiden hållt oss till en enda. Det har gått ordentligt framåt i träningen, men tävlingen igår fick bli det riktiga eldprovet för hur det skulle hålla i en lång kedja. Och jag kan inte vara annat än nöjd! Full fart ut till konen, snyggt och distingt ställande och sedan fin båge ut till apporten. Att det blev mycket tugg på vägen in spelar ingen som helst roll, det blir nästa utmaning!


Ett annat delmål var farten i inkallningen. Under tävling har vi haft svårt att få till en bra fart i momentet, och då blir även både ställandet och läggandet sämre. Ju snabbare hon springer, desto tydligare och snabbare stopp blir det. Vi har jobbat på samma sätt som med konfarten, och även här har det verkligen gett resultat på träning. Igår gjorde hon en snygg inkallning även på tävling! Hon rörde sig efter jag lämnat henne, vilket drog ner poängen ett snäpp, men just den detaljen har jag mörkat för mig själv, trots att jag vetat om den.   Dags att ta tag i det nu!   


Bilfärden hem blev lätt, trots regnet och mörkret, och när vi äntligen kunde krya ner under täcket sent igår kväll var det med värme i magen och glädje i hjärtat. I morse sov vi till nästan åtta, så jag tror att de fyrbenta också var lite möra. Lilla Ayla får följa med på alla våra äventyr, och är ganska erfaren vid det här laget.   


Nästa helg väntar ytterligare utmaningar, och delmål som ska uppnås. Sedan jag började med lydnadsträning har att tävla på Hundmässan i Stockholm varit en dröm, och om bara några dagar är vi där! Spännade ska det bli!


 



Min fina fina! Marie Linder har fotat. 


Ovido - Quiz & Flashcards