lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 30 juni 2011

SE LCH Skybar Collateral!

Av Jenny Eriksson - 30 juni 2011 09:46

Vid mina fötter snusar en nybakad champinjon, och jag känner mig så löjligt stolt och glad över henne!    Poletten har nog inte riktigt trillat ner hos mig, så många tankar och känslor slåss om utrymmet inuti mig just nu.  Men jag ska försöka redogöra för gårdagens upplevelser trots allt.


Det hade varit en varm dag, och trots att samlingen var kl 18:00 hängde hettan kvar i luften. Planen på Södertälje BK var stor och välklippt, men låg mitt i den gassande solen, och det bekymrade mig en aning. Nike är lite värmekänslig, och både fart och koncentrationen kan påverkas. Som tur var hade jag införskaffat en kylväst på SM:et, och nu kunde den sättas på prov. 


Sex ekipage fanns på plats, och vi drog startnummer 5, vilket passade mig utmärkt. Då fanns tid att kyla ned Nike mellan gruppmomenten och vår runda.


Gruppmomenten fungerade som de gjort på tidigare tävlingar, full pott på sittandet, men dubbelkommandon på platsliggningen drog ner poängen ett snäpp. Det här är något vi måste jobba mycket med.


När första ekipaget lämnade planen efter sin runda såg man hur varmt det faktiskt var på planen. En blank panna och slutkörd hund visade att det här inte skulle bli lätt!


När hund nummer tre var inne på planen gick jag och plockade ut Nike. Jag ville jobba lite kort med hennes uppmärksamhet, för att sedan binda upp henne en stund för att suktas lite. Vår uppvärmning kändes bra, bättre än tidigare faktiskt. När vårt inträde på planen närmade sig kände jag att hon inte riktigt var med mig varpå jag sprang till vår väska och retlekte med både matskålen och bollkastaren, vilket ökade Nikes uppmärksamhet på mig avsevärt! 


FF kändes så där, hon var inte helt uppmärksam, utan hade koll på lite annat under tiden. Efter halva momentet kom hon in i det dock. 


Gå-runt-rutan har inte fungerat ordentligt de två senaste tävlingarna, och den här gången nollade vi det. Två missade skiften visar att det här är vår akilleshäl, och att mycket tid måste läggas på ordkontrollen. Jag tror att vi ska jobba på nya Z istället, och se om det kan lösa några problem.


Inkallningen, där jag var lite orolig för farten i värmen, fungerade toppenbra! Fin fart på alla sträckor och ett bra ställande kompenserade i mina ögon det lite sena läggandet och ett förargligt dk på sista inkallningen. För mig var farten det viktiga här.


Rutan var jättefin, förutom en slarvig ingång.


Dir. app blev bra, även om Nike, trots en fin båge ut, började vända in mot mitten. Precis i samma ögonblick som jag slängde ur mig ett nej vek hon av mot rätt apport! Snacka om hjärtat i halsgropen!


Hopp-apporten var jättefin.


På vittringen slarvade hon med pinnen på tillbakavägen och tappade den, vilket naturligtvis drog ner poängen.


Fjärren var det jag var mest orolig för. Hon har haft problem med låsning i det momentet, och med tanke på värmen var jag rädd för att hon skulle stänga av här. Så jag peppade henne ordentligt innan, talade om att det var fjärr vi skulle göra flera gånger, och hon kändes på när jag la ner henne. Sedan gjorde hon skiftena SÅ bra! Jag blev lite rörd där jag stod och dirigerade henne, och hon snabbt och kontrollerat utförde det jag bad om. Ett dubbelkommando på ett skifte, som jag tar på mig, drog ner poängen en smula, men fjärren, tillsammans med inkallningen, var det jag var mest nöjd med efteråt!


Nike belönades med mat och mycket bollek efteråt, innan vi lugnade ner oss och strosade runt på området en stund. Det blev en lång väntan tyckte jag. Jag hade inte haft någon med mig som höll koll på poäng, och med nollan på dumrutan visste jag att det krävdes höga poäng på allt annat om vi skulle lyckas. 


Tillslut blev det i alla fall prisutdelning, och då stod det klart att vi fixat det! Med 259,5 poäng tog vi vårt tredje förstapris i eliten, och kunde därmed lägga titeln Svensk Lydnadschampion till Nikes vackra namn! Stor lycka så klart, och det var med lätthet jag styrde bilen hemåt! Min fina, fina hund visade mig att jag kan lita på henne i alla situationer! 


Väl hemma belönade sig Nike med att länsa kattlådan, innan hon fick ett ben av mig!   

Tack för alla fina ord och gratulationer vi fått! De värmer!   


Nu ska vi sätta upp nya mål inför hösten!   Men idag ska vi bara slappa och njuta!


Ha det gott!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Susy

30 juni 2011 10:47

SUPER DUPER GRATTIS!!!

KRAM!

Jenny Eriksson

30 juni 2011 18:54

Tack Susy!

 
Ingen bild

Syster

30 juni 2011 11:04

Hon måste ju bidra till hushållsarbetet trots att hon är en svampinjon :)

Talas i helgen om stundande resan?

Jenny Eriksson

30 juni 2011 18:53

Kattlådan har hon tagit på sig alldeles på eget bevåg, behöver inte ens påminna henne ;) Vi talas i helgen!

 
Hanna

Hanna

30 juni 2011 13:06

STORT grattis till champinjonen :)
Apropå dumrutan v.s zäta, så har Bacci hittills inte haft ett fel skifte på zätat, medan hon kan låsa sig på dumrutan.

http://www.kennelblagul.blogspot.com

Jenny Eriksson

30 juni 2011 18:52

Tack Hanna! Det låter lovande för vår framtid :)

 
Katarina med Fixa

Katarina med Fixa

30 juni 2011 13:45

Supergrattis! Ni är såå duktiga. Vi kanske kan samträna lite z framöver, dumrutan är ju inte direkt vårt favoritmoment heller;-)

http://www.helahunderiet.se

Jenny Eriksson

30 juni 2011 18:52

Tack Katarina! Tränar gärna z med er :)

 
Ingen bild

Jeanette och Samson

30 juni 2011 14:42

Tusen grattis från oss! Så grymt jobbat! :)

Jenny Eriksson

30 juni 2011 18:51

Tack Jeanette!

 
Kristin & Moira

Kristin & Moira

30 juni 2011 21:55

Oj, oj STORT STORT GRATTIS (inte för att jag tvivlade en sekund på att ni inte skulle knipa championatet igår)!!! :D Sug på den här karamellen ett tag nu och sen är det bara att samla sm-poäng som jag är lika säker på att ni lätt plockar hem.

Kram Kristin

http://ksvee.wordpress.com

Jenny Eriksson

1 juli 2011 14:48

Tack Kristin! Vi njuter ordentligt just nu :D Och tack för att du tror på oss, det värmer! Vi ses väl mer i sommar, hoppas jag :)

 
Johanna

Johanna

1 juli 2011 16:56

hihi det är så kul! Och ännu häftigare resa mooot SM börjar nu! :D

http://www.hied.wordpress.com

Jenny Eriksson

1 juli 2011 21:44

Wiho, det är faktiskt jäkligt kul :D Tack för allt ditt stöd och dina fina ord i bloggen! Blir tårögd bara jag tänker på det :)

 
Ingen bild

Marlene

1 juli 2011 21:57

Grattis! =)

Jenny Eriksson

2 juli 2011 12:21

Tack! :)

 
Anna, Hedvig och Hilda

Anna, Hedvig och Hilda

2 juli 2011 15:08

Stort, stort grattis till er båda! Verkligen en bravad som förtjänar både tårta och skumpa...får bli på nästa träning ;-)

http://gyllenevanner.wordpress.com

Jenny Eriksson

4 juli 2011 13:19

Tack Anna! Det blev varken tårta eller skumpa, så jag lovar att ta med det till nästa träning! :D

 
Ingen bild

Susanne

3 juli 2011 17:29

Jättegrattis!!Va duktiga ni är båda två.
Hälsningar Susanne och Tammie.

Jenny Eriksson

4 juli 2011 13:18

Tack Susanne!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se