lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2010

Helgerna flyger iväg!

Av Jenny Eriksson - 3 oktober 2010 19:13

Tiden går så fort! Ena sekunden är det fredag eftermiddag och hela helgen breder ut sig framför en, i nästa ögonblick sitter man här framför datorn på söndag kväll och inväntar en ny arbetsvecka. Lite läskigt kan jag ibland tycka, att livet rusar på i så hög fart. 


I fredags kom Hanne uppfödare hit, efter en lång utbildningsdag på SKK. Hon tyckte att Nike var lite väl smal, något Nike höll med om, och under resten av helgen smörade hon konstant för sin första matte. Fast att denna sedan skulle klippa klorna på den stackars svarta hade Nike inte räknat med, och beundrarglöden mattades en aning. 


På lördagen åkte Hanne in till SKK igen, och vi gav oss iväg till Haninge BK för lite träning. Jag började med Hertha och Dina, medan Nike fick sitta uppbunden och titta på. När det sedan var hennes tur var hon verkligen på, och jobbade riktigt fint. Vi tränade bland annat dirigeringsapporteringen, och det kändes som om vi kom en liten bit på väg. Jag ska lägga upp samma taktik när jag byter ut skålarna mot apportbockarna. 


Efter träningen gick vi ner till sjön, för en troligen sista simtur för Nike utomhus det här året. Hon tyckte att det var lite kallt i vattnet, varje gång hon kom upp på land hoppade hon nästan på stället och ville inte vara stilla i fem sekunder ens. Hon fick simma ett par turer, sedan fick hon jobba en del på land för att få upp värmen. Jag hade också med mig hennes back-on-track-täcke, så hon var riktigt varm när vi gick tillbaka till bilen.


Idag lämnade uppföderskan oss för denna gång, men hon kommer tillbaka! Jag och hundarna åkte till Stockholm Södra för lite träning. Idag körde jag en annan taktik. Jag tog ut Nike på en kort promenad, sedan tog jag bedlingtoonerna på en lite längre promenad. Nike fick vänta i bilen. När vi kom tillbaka fick Nike komma ut på lydnadsplanen, där vi jobbade med konskick med apportbockar bakom. Numera är det inte något större problem, hon springer inte förbi mot apporterna längre. Dessutom jobbade vi på fjärrdirigeringen, som har blivit mycket bättre nu när jag belönar med boll. Bakåtsättandet är lite långsamt och tveksamt, men hon gör det korrekt så det handlar mest om att befästa det ordentligt. 


När vi kom hem fick Hertha en riktig spa-behandling. Hon uppfattade det inte så, men fin blev hon tillslut i alla fall. Nu är hon tovfri, välklippt, mjuk och fräsch. Och trött, spa tar på krafterna. 


Nu ska vi slappa resten av kvällen, äta chips och dricka cola!


    

Även Dina gillar cola  


Ha det gott!



 
 
Johanna

Johanna

4 oktober 2010 13:02

vore skönt om veckorna sprang förbi och helgerna segade sig ;) Ni verkar haft en toppenhelg! :)

http://www.hied.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta Moll

6 oktober 2010 10:11

Helu!
Tittade in till dig en sväng. Tack för igår, är jätte sporrad nu :) Ska träna lite platsliggning i v-rummet i dag sen blir det sim för dogsen!
Jag ska ev gå en viltspårsdag på söndag med Sirpan, men det beror på om min bil ska till min bilmek eller ej.. Vad sa vi om lördagen, skulle vi ses då? Nu ska vi novafona *pust* ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Ovido - Quiz & Flashcards