lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 23 juli 2010

Dalatajm

Av Jenny Eriksson - 23 juli 2010 09:54

Vi har haft en härlig vecka hos moster i Dalarna, med shopping, grisutsläpp, promenader och hundträning. Vi har sovit länge på morgnarna, och tagit dagarna som de kommit.


En eftermiddag hämtade moster och kusin de nya smågrisarna, som ska böka, beta, leka och växa sig stora under hösten, och vi hjälpte till när de skulle installeras i nya grishuset med tillhörande hage. Moster hämtar nya kultingar varje år, vilka aldrig har varit ute tidigare, och de förstår inte alltid nöjet med att vara utomhus. Det har hänt att de rymt (grisar är fruktansvärt snabba!) när de ska föras över från transporten till grishuset, så det är bra om man är ett par stycen som hjälps åt. Årets grisar skötte sig exemplariskt, gick tvekande in i huset och sedan vidare ut i hagen. Man kunde se lyckan hos några, som skuttade och nästan slog knorr på sig själva när de kände gräs och jord under fötterna. Dessa grisar är glada grisar, med knorr på svansen!


Härligt!


I onsdags åkte jag och Nike till Nedansiljans BK för en träningsdag med Johanna, Hank och Edda. Eftersom vi bor långt ifrån varandra träffas vi nästan bara på kurser hos Anne, så det var kul att vi kunde träffas så här.

Johanna och Hank var först ut. Det är så härligt att se valpträning, den energin och viljan att vara till lags är underbar! Hank ville visa allt han kunde, och gjorde vad som helst för sin belöning  . Johanna har gjort ett jättefint jobb med honom, han har fina detaljer i övningarna och ett härligt temperament. De kommer att gå hur långt som helst, det ska bli spännande att följa dem i träning och tävling.


"Vill du ha den här?"


 

  

  

Handtargetträning inför uppsättandet.


Sedan var det min och Nikes tur. Vi gjorde först ett FF. Hon var ganska okoncentrerad i början, men jobbade upp sig. Jag måste vara noggrann med kontakten och attityden redan från start, jag tror att jag har släppt igenom lite slarv eftersom det över lag har känts så bra.

Vi fortsatte med dirigerinsapportering, där hon skötte sig bra. Just nu handlar det om att träna på där, få henne mer och mer säker på vad mitt handtecken och ord betyder.

Vi avslutade med gripövningar av metallapporten. Hon behöver påminnas lite, jag har märkt att hon har börjat slarva med gripandena i hopp-apporten. Hon gillar den här övningen, så reslutatet var riktigt bra. Nu måste vi få med oss det in i momentet.


Sist ut var Edda. Johanna berättade att Edda varit lite seg efter löp och i värmen, men hon gjorde fina detaljer i rutskick och inkallning. Hon hade bra fart i båda momenten, fin position i rutskicket och snyggt ställande i inkallningen. Fjärren fick avsluta passet, och även där jobbade Edda fint. Eliten nästa!


     

Fritt följ


På väg in i ställandet


Johanna hade varit förutseende och tagit med sig fika som hon bjöd på. Över banankaka och kaffe dikuterade vi allt mellan himmel och jord, mest inom hunderiet förstås. Sedan var det dags för lite jaktträning. Lille Hank fick börja även det här passet. Vi inledde med några enkla dirigeringar på gräsplanen, och Johanna jobbade med ingångarna. En liten tendens till ägande av dummien, vilket inte är så konstigt, men Johanna hade en bra lösning på problemet. Genast kunde man se reultat. Hank fick också prova lite svårare markering, där jag stod lite skymd inne i skogen och kastade dummien. Första försöket blev lite svårt, men redan vid andra kastet hade han förstått upgiften och jobbade superfint! Trots att han är så liten kan man se hans potential, hans arbetsvilja och intresse. Kul!


  

Dummien rätt i mun!


Nike fick jobba mycket med markeringar. Det är ett moment som är svårt att jobba bra med när man är själv, och det märks på Nike att det blivit åsidosatt en del. Hon har svårt med avståndskontroll, och när hon inte helt ser dummien blir hon vid i sitt sök. Men efter hand gick det bättre, och de sista markeringarna tog hon utan problem.


Hank passade på att träna passivitet under tiden, något han inte riktigt uppskattade  ! Men efter att ha provat allt gav han upp och la sig ner. Trist träning, men nyttig.


 


"Jag har tråkigt!"


Det blev en heldag med träning, och jag vände hemåt med massor av tankar och idéer. Tack Johanna, för en trevlig och givande dag! 


Nu är vi åter i stan, och i morgon ska vi fortsätta med markeringsträningen tillsammans med Lotta. Idag ska jag försöka få in ett lydnadspass.


Ha det gott!

 
 
Johanna

Johanna

23 juli 2010 12:00

När man läser igenom längtar jag till nästa pass, synd vi bor så långt bort. Men hör av dig nästa gång du åker så kanske vi kan träna på vårt hemma BK, det är ju på vägen :) Haha vi gjorde trökträning igår också, lite protester men la sig lite snabbare iaf. Stod en förtvivlad unge i fönstret när vi tränade, hörde hur det sa - Mamma, hunden är ledsen..den är rätt! Jag kommer och hjälper dig! hahahaha :P Stackars Hank

http://www.hied.wordpress.com

 
Ingen bild

Johanna igen..

23 juli 2010 12:02

Rättelse! ungen sa givetvis - han är rädd (inte rätt) ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Ovido - Quiz & Flashcards