lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 2 juni 2010

Simning, lydnad, spår och framförgående

Av Jenny Eriksson - 2 juni 2010 19:30

Just nu känns skoldagarna sega som tuggummi. Eleverna har fått sommarlovskänsla, och det är svårt att motivera både dem och sig själv för tillfället. Dessutom måste alla inlämningsuppgifter rättas fort som blixten, eftersom betygen sätts i morgon, och det finns alltid några eftersläntrare.


Då är det skönt att komma hem och bara tänka hund! Idag blev det simning för Nike på eftermiddagen, sedan åkte vi vidare till klubben för lite lydnadsträning. Innan jag gick ut på planen med Nike la jag ett spår till Dina i skogen. Det är riktigt torrt i markerna, så lite svårt blev det, men det klarar hon.


Nike fick träna rutskick från kon, inga problem! Hon har älskat rut-momentet ända från början, och att ställa ut en kon att skicka henne ifrån har inte ändrat på det.

Vi jobbade också med dirigeringsapporteringen, med bollar. Jag är fortfarande övertydlig med vilket håll jag vill att hon ska gå, men inte en enda gång tog hon fel! Kanske kan jag börja dra ner på hjälperna?

"Konskick" tränades också, och vi börjar närma oss. Kanske, kanske kan vi ha det klart till sommarkursen  !

Skiftena till dumrutan, och stabiliteten däri gick vi igenom. Idag gjorde hon inte fel på något skifte, hon var jätteduktig! Stabiliteten fungerar också ganska bra, även om jag inte går runt hela rutan än.

Vi avslutade med fritt följ, och hon fick sin mat på en riktigt snygg högersväng.


Efter det fick Dina ta spåret, och trots svårigheten gjorde hon det riktigt bra. Hon börjar komma in i spårandet, gör det noggrannare, men också fortare. Vid varje pinne såg jag till att hon plockade upp den för att få en liten köttbullebit, eftersom vi måste jobba på pinnmarkering. För nu är det absolut dags att anmäla till klubbens appellspår i september!


Hertha fick göra ett par framförgåenden för att få sin mat, något som är svårt för henne. Hertha tycker inte så mycket om att ta egna initiativ, utan vill vara nära mig, sin förare. Om vi ska klara ett appellspår måste vi jobba på den delen. När vi tränar agility är hon helt orädd, dock! Hon har inte haft några problem med tunneln, platta tunneln eller gungbrädan, något man skulle kunna tro, då hon är lite vek. Förhoppningsvis kan det bli lite agilityträning i sommar.


Sju skoldagar kvar...

 
 
Johanna

Johanna

4 juni 2010 21:32

Ja förjävligt. Ser att ni är flitiga, känner inte att jag har någon strategi för Eddas träning, blir lite dutt bara. Du får gärna visa lite hur du tränar med Nike när vi ses på SM..? Det är snart!! :) Ska bli skönt o åka bort o njuta av att få se duktiga hundar.. Där kommer vi nog få se dig o Nike nästa år ;) Trevlig helg!

http://www.hied.wordpress.com

 
Ingen bild

Jenny

6 juni 2010 18:59

Du är gullig, du! Det ska bli så kul att äntligen komma iväg till SM! Och vi har ju ett par vänner att heja på:) Dessutom hoppas jag mycket på all försäljning...;) Vi får dela med oss av varandra, jag har ingen aning om klossträning och dyligt som du skriver om i din blogg! Vi ses!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Ovido - Quiz & Flashcards