lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Lydnadsläger

Av Jenny Eriksson - 13 augusti 2009 18:32

Så var sommarens stora händelse över. Igår kom vi hem från ett fantastiskt givande lydnadsläger, så givande som jag hade hoppasts och önskat. Vi var fem deltagare där alla hade olika raser och åldrar på sina hundar. Vi hade också kommit olika långt i vår träning, vilket ledde till givande diskussioner och tankar. Kursen hölls på Kolsva Brukshundklubb, som Anne, vår instruktör, hade hyrt under de dagar vi befann oss där.


Bland det viktigaste för min träning var att jag fick upp ögonen för hur jag ska förbereda mig och Nike innan vi går in på planen, samt inför vissa moment så som fria följet. I mitt huvud har bilden hittills varit att jag måste ha Nike i fot med ögonkontakt hela tiden vi går in på planen, och att jag måste peppa upp henne inför fria följet. Det behövs inte alls! Visst ska vi gå in tillsammans på planen och då befinna oss i vår bubbla, men Nike klarar utmärkt av att i väntan på att sätta igång med fria följet sitta lugnt vid min sida och titta åt det håll hon vill. Vid mitt "fot" går hon sedan direkt in i arbete, något jag har oroat mig för tidigare. Nu kan jag slappna av lite mer och förlita mig mer på hennes kompetens. Inför fria följet ska jag smeka henne lugnanade för att hon ska komma in i koncentration och inte i övertempo. Hon ska jobba, men inte stressa.


Jag såg också skillnad i hennes belöningar, och tror mig veta mer tydligt vad hon vill ha; boll och bollkastaren. Mat är gott, men det andra är roligare. Så nu jobbar vi en hel del med bollkastaren som extern belöning.


Vi arbetade också med alla moment, men det är de två tidigare punkterna som är de viktigaste att klura ut för att momenten ska bli så bra som möjligt.


Lägret gav mig så mycket, och nu ska vi använda de sista dagarna till att jobba med de här delarna. Nike är helt slut, men verkar lika nöjd som jag. Om matte lär sig vad Nike vill ha tycker hon nog att livet blir härligt att leva!


Må gott!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lydnadshundar med Blogkeen
Följ lydnadshundar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se