lydnadshundar

Direktlänk till inlägg 4 juli 2009

Full fart mot trean!

Av Jenny Eriksson - 4 juli 2009 20:19

Igår deltog vi i vår andra lydnadstävling, klass II på Kinda Brukshundklubb i Kisa. Trots en del problem lyckades vi komma över gränsen för ett första-pris, med en hårsmån. Direkt efter tävlingen var jag ganska besviken och tyckte att vi hade gjort en dålig uppvisning. Nu har jag hunnit tänka och egentligen var det bara ett moment där Nike slarvade, apporteringen. I de andra momenten handlade låga poäng om att hon inte ville sätta sig upp från liggande position i läggande under gång och i fjärrdirigeringen. Jag fick kommendera upp henne både tre och fyra gånger, men det beror på att vi jobbat så hårt med platsliggningen och hakan i backen. De andra momenten var bra eller till och med riktigt bra, med 10 på rutan, 9 på inkallning med ställande, 9,5 på fritt hopp över hinder, 9 på helhetsintrycket och 8 på fria följet. Det sistnämnda var jag inte nöjd med men det är godkänt. På grund av förarmiss (nervositet måste jag skylla på) fick vi 8 på platsliggningen, men tillslut blev resultatet 163 poäng och det räcker för uppflyttning. Nu börjar vi jobba mot trean!


Ha det skönt i sommarvärmen

 
ANNONS
 
Ingen bild

mamma

10 juli 2009 19:56

jenny du är så duktig med dina hundar .mamma

 
Ingen bild

Hanne

20 september 2009 08:56

Det är tur att du har så realistiska krav på dig själv. *hum*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Eriksson - 27 juni 2012 12:19

Den nya bloggen är nu uppstartad, även om jag då och då går in och redigerar utseende och dyl.    Inom en snar framtid kommer jag alltså att stänga ner den här bloggen.  Den nya adressen är: www.aylanike.wordpress.com Titta gärna in redan n...

Av Jenny Eriksson - 25 juni 2012 11:00

Efter en vecka i Dalarnas avkopplande värld åkte vi hemåt igen i lördags. På söndagen var vi inbjudna till en träningstävling, och lilla gula skulle få ta sig igenom en hel tvåa. Lite nervöst var det eftersom vi inte tränat något alls under våra daga...

Av Jenny Eriksson - 21 juni 2012 13:40

De senaste veckorna har varit fullspäckade, både under veckodagarna och helgerna, därav det klena bloggandet. Jag funderar också på att byta blogg, eventuellt till wordpress, men jag återkommer om det.   Här kommer i alla fall en kort sammanfattn...

Av Jenny Eriksson - 5 juni 2012 21:29


Aylas apporteringsträning ger verkligen snabba resultat! På bara ett fåtal gånger har hon gått från att släppa dummyn halvvägs in till att snabbt komma ända fram till mig, slänga in rumpan vid min sida och sitta som ett ljus med dummyn i ett stadigt ...

Av Jenny Eriksson - 3 juni 2012 21:32


Äntligen är de sista inlämningsuppgifterna rättade och betygen satta! Sista veckan har varit helt galen, och varje kväll har ägnats åt ett par timmars läsande och rättande! Nu blir det lugnare de sista veckorna fram till det hägrande sommarlovet!  ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se